Prhko tijesto
Sastojci
-prstohvat soli
-60 g oštro brašno
-60 g glatko brašno
-50 g maslac
-1 jaje
U većoj posudi pomiješajte suhe sastojke. Dodajte hladni maslac isjeckan na kockice. Trljajte prstima dok smjesa ne postane pjeskovita. Umiješajte umućeno jaje. Oblikujte glatku kuglu i ostavite 1 h u hladnjaku. Podijelite na dva jednaka dijela i razvaljajte tanko. Izrežite u kružne oblike veličine koja odgovara vašim kalupima. Stavite nadjev. Dio tijesta režite na trakice pa ukrasite gornju stranu košarica. Premažite mlijekom i pecite na 175 stupnjeva Celzijevih otprilike 30 minuta odnosno dok vrh ne poprimi boju. Prije rezanja pričekajte 1 h da se sve ohladi i stisne.
Punjenje
Sastojci
-2 jabuke
-1 žlica meda
-žličica cimeta
-prstohvat anisa i muškatnog oraščića
-žličica gustin
Jabuke ogulite i narežite na kockice te pomiješajte s medom i gustinom. Zalijte ih vrućo vodom i ostavite tako barem 15 minuta. Izlijte vodu i dodajte začine, dobor promiješajte.
Comments
Post a Comment