Chocolate chip cookies iliti keksi s komadićima čokolade jedni su od omiljenih poslastica diljem svijeta. Oni originalni, američki najčešće su tanki i mekani. Stoga vam donosim recept za malo deblje i hrskavije kekse, nalik onima koji se prodaju u trgovinama.
Sastojci:
-220 g glatkog brašna
-100 g maslaca
-50 g šećera
-1 jaje
-1/4 žličice soli
-1 žlica kiselog vrhnja
-50 g tamne cokolade s lješnjacima (ili bilo koja čokolada po izboru koje se OK ponaša na višim temperaturama)
Postupak:
Odmjerite šećer i brašno te prosijte. Dodajte sol pa dobro promiješajte. Hladni maslac izrežite na kockice i prstima ga utrljajte u tijesto dok se ne sjedini. Znat ćete da ste uspjeli kad postignete teksturu pijeska. Dodajte usitnjenu čokoladu. Razbijte jaje u smjesu i mijesite, najprije kuhačom, a zatim rukom. Dodajte žlicu kiselog vrhnja i oblikujte glatko homogeno tijesto. Ostavite pokriveno u frižideru sat vremena. Žlicom uzimajte smjesu pa oblikujte po želji. Moji su debljine cca. 1 cm i pekla sam ih 20 min na 175°C, a zatim sam ih preokrenute držala u isključenoj pećnici.
Comments
Post a Comment