Mississipi mud pie

Ako već imate svoj recept za savršeno prhko tijesto i brownie, preskočite prva dva dijela 😊.

Recept:

1. Prhko tijesto:
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 200 g brašna
- 1 jaje
- pola žličice soli
U prosijano brašno utrljajte komadiće maslaca dok ne postane poput mokrog pijeska. Dodajte jaje i pokušajte zamijesiti glatki kuglu. Ako ne ide, dodavajte hladu vodu po potrebi.
Ostavite barem 1 sat u hladnjaku pa razvaljajte tanko u oblik kruga. Obložite tijestom kalup, izbodite dno vilicom i pecite na 180 C 15 minuta.

2. Brownie:
Sastojci:
- 80 g maslaca
- 100 g čokolade za kuhanje
- 80 g šećera
- 2 jaja
- 2 žlice kakaa
- 25 g glatkog brašna
- pola žličice kave
Na pari otopite čokoladu i maslac. Izmutite jaja sa šećerom pa im dodajte i sve ostale sastojke. Otopljenu čokoladu s maslacem polako ulijevajte u smjesu s jajima. Dobro izmutite.

3. Brownie + prhko tijesto
Izlijte smjesu za brownie u polupečeno prhko tijesto. Pecite na 175 C dok brownie ne napukne, dakle otprilike 25 minuta.

4. Čokoladne krema i šlag
- 500 ml slatko vrhnje
- 300 g čokolade
Istucite 200 slatkog vrhnja u čvrsti šlag. Lagano umiješajte otopljenu čokoladu sobne temperature. Namažite po ohlađenom brownie sloju.
Vrh ukrasite šlagom od ostatka vrhnja. Pospite ribanom čokoladom.



Comments